Verhalen

Gepubliceerde (wedstrijd-)verhalen

Oerbroer

Het verhaal “Oerbroer” (25 pag.) won de prijs voor de Nederlandstalige fantastische literatuur 2004 en werd gepubliceerd in het tijdschrift “De Tijdlijn”. 

Het geheim is fietsen  

Dit kortverhaal ( 4 pag.) won de prozaprijs van Creatief Schrijven op de boekenbeurs van november 2005. De opdracht was een tekst schrijven met als thema: Het geheim. 

De nacht van de trommelaar

In 2006 organiseerde de Stad Antwerpen, dienst ontwikkelingssamenwerking, een verhalenwedstrijd voor Vlaamse en Surinaamse schrijvers. De acht geselecteerde verhalen verschenen in het boek: Zoete Penenvruchten - Switi tori: een Surivlaamse verhalenbundel, uitgegeven door Sintjoris in 2007. De nacht van de trommelaar (14 pag.) is één van de vier Vlaamse verhalen.


Beste Ben

Creatief Schrijven ging op zoek naar 1001 liefdesbrieven. De beste brieven werden gepubliceerd in boekvorm. Het boek verscheen begin 2011 bij De Bezige Bij en is te koop bij Creatief Schrijven. “Beste Ben” is de eerste brief in het boek.


Verhalen

(Voorlees)verhalen voor jonge lezers (5+)

Karlien en de Bronchitosaurus

Dit was het eerste verhaal dat ik schreef. Het was bedoeld voor een medekotstudent (Nance Buys) die voor de functie van illustrator wilde solliciteren. Ze had enkel nog een verhaal nodig en ik dacht: dat schrijf ik wel snel. Het werd niets bij uitgeverij, maar het was wel het begin van een mooie samenwerking tussen ons die nog altijd duurt.


Het droomhuis van IKea

Niet veel later organiseerde de meubelfabrikant IKEA een wedstrijd: “Maak je droomhuis”. We maakten geen maquette, maar een ironisch verhaal. En nu maar hopen dat ze gevoel voor humor hebben. Dat hadden ze. We waren bij de winnaars en mochten voor 100.000 BEF
(± 2.500 €) meubels kopen.


De kat met 3 poten

Uitgeverij Gottmer lanceerde een verhalenwedstrijd met als thema: magie. De beste 45 verhalen werden in 2005 uitgegeven in de bundel: Heksen, trollen en glazen bollen. Eén van deze verhalen was het verhaal van Pukje en de kat met de drie poten.

Waar komen de eiëren vandaan?

Begin jaren 2000 namen we deel aan verschillende wedstrijden. Het leverde ons geen publicaties of prijzen op maar wel een aantal knotsgekke verhalen waaronder dit verhaal over de eieren.


Woordentoets

Ondertussen zit ik in een schrijfgroep en geven we mekaar schrijfopdrachten en feedback. Woordentoets is één van de korte schrijfgroepverhalen.